Καλώς ήλθατε στο blog μου “Παιχνίδι και Δημιουργία”.

Το όνομά μου είναι Ευδοξία και γεννήθηκα μια κρύα μέρα του Γενάρη του 1985.

 Η καταγωγή μου είναι από την Χαλκιδική. Αν και για κάποια χρόνια έφυγα (σπουδές, δουλειά) τελικά γύρισα πίσω, με μόνο κίνητρο να μεγαλώσω τα παιδιά μου στην επαρχία, κοντά στη φύση και μακριά από την βαβούρα της πόλης. Ήθελα να μεγαλώσουν και εκείνα όπως μεγάλωσα και εγώ, με ποδαράκια σκονισμένα, μαλλιά ανάκατα και ρούχα λερωμένα από το πολύ παιχνίδι.

Είμαι παντρεμένη με τον έρωτα της ζωής μου και έχουμε 3 γιους, τον Νικόλα, τον Κάσσανδρο και τον Μάριο, τους πρωταγωνιστές αυτού του blog.
Σπούδασα στο ΑΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας στα Γιάννενα και εργάστηκα σε ιδιωτικούς και δημόσιους παιδικούς σταθμούς αλλά και στον δικό μου χώρο δημιουργικής απασχόλησης.

Όταν έμεινα στο σπίτι για να μεγαλώσω το Νικόλα και ενάμησι χρόνο περίπου μετά, γεννήθηκε η ανάγκη μέσα μου να δημιουργήσω και εγώ την δική μου γωνίτσα στο διαδίκτυο και να διοχετεύσω κάπου την δημιουργικότητα μου. Η αγάπη μου για τις παιδικές χειροτεχνίες, τα παιχνίδια, τις δραστηριότητες, τα βιβλία και οτιδήποτε αφορά την δημιουργική απασχόληση των παιδιών με ώθησε το 2016 να φτιάξω το “Παιχνίδι και Δημιουργία”/ paixnidikaidimiourgia.gr

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας (αφού αφιερώθηκα αποκλειστικά στην μητρότητα), έχω την χαρά και την τιμή να βρίσκομαι πάλι κοντά στους μικρούς μαθητές μου και να συμβάλλω κι εγώ με την καθοδήγηση μου, στην αγωγή και την φροντίδα τους μαζί με τις υπόλοιπες συναδέλφους στον Παιδικό Σταθμό του Δήμου μας.

Από τότε που έγινα μαμά βλέπω τελείως διαφορετικά την προσχολική αγωγή σε σχέση με το πώς την είχα μάθει σαν επάγγελμα. Το παιχνίδι έχει τον κυρίαρχο ρόλο στην μάθηση και οτιδήποτε θέλουμε να διδάξουμε στα παιδιά όσο μικρά ή μεγάλα είναι πρέπει να γίνεται με τρόπο βιωματικό και παιγνιώδη.

Τα παιδιά μου αναμφίβολα, είναι η αστείρευτη πηγή της έμπνευσης μου και σε αυτό το blog θα βρείτε ό,τι κάνουμε και δημιουργούμε μαζί.
Είτε είστε λοιπόν γονείς, είτε παιδαγωγοί/νηπιαγωγοί, πιστεύω θα βρείτε ιδέες για να τις πραγματοποιήσετε με τα παιδάκια σας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, στείλτε μου e-mail ή γράψτε ένα μήνυμα στην φόρμα επικοινωνίας.

Μπορείτε ακόμα να εγγραφείτε στο newsletter του “Παιχνίδι και Δημιουργία” και κάθε Δευτέρα να λαμβάνετε ένα e-mail από εμένα σχετικά με ότι νέο ανεβαίνει στο blog και όχι μόνο. Αν θέλετε να κάνετε τώρα την εγγραφή σας συμπληρώστε το Email σας παρακάτω.